18-годишна руска инфлуенсърка може да бъде изпратена за 6 години в

...
18-годишна руска инфлуенсърка може да бъде изпратена за 6 години в
Коментари Харесай

Русия - държавата, в която Инстаграм е престъпление

18-годишна съветска инфлуенсърка може да бъде изпратена за 6 години в затвор, тъй като не е спряла да употребява Инстаграм.

Престъплението на Вероника Логинова е, че е дейна в обществената мрежа. В обява в приложението, в което има над 500 хиляди  последователи тя споделя, че полицията се е появила в дома на фамилията й със опасност. Двама мъже са показали писмо, което я заплашва със затвор за потребление на Инстаграм, потвърждавайки, че тя притегля прекалено много внимание. То е изпратено от Районната прокуратура в Кунцево. 
 Сблъсъци и митинги против мобилизацията 26 септ 2022 | Над 100 протестиращи бяха арестувани по време на анти-правителствен митинг в Махачкала, Дагестан, заяви правозащитната...
Това е първият случай в Русия, който някой обществено афишира, че е преследван поради потреблението на обществената мрежа.
               

По мотив обвиняванията Логинова написа: " Вие съществено ли? Аз? 18-годишно момиче и фешън блогър? ".

Тя също по този начин отрича изобщо да е разгласила нещо политическо в обществените си мрежи. Тя добави, че ще обмисли да напусне страната и че желае колкото се може повече хора да знаят за нейната обстановка.

Каталин Гоанта, доцент по частно право и технологии в университета в Утрехт, сподели пред, че правителствените организации наблюдават всичко и една неверна дума в Интернет може да ти коства всичко.

Според Наказателния кодекс на Руската федерация, потреблението на обществени мрежи може да ви коства до 14 години затвор.

Припомняме, че използването и на Инстаграм, и на Facebook е неразрешено в страната от март, тъй като са считани за „ екстремистки “, според Roskomsvoboda. Забраната последва нахлуването на Русия в Украйна през февруари, което докара до все по-силното уединяване на страната от Интернет и главните обществени медийни платформи.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР